Education for Masina Girls
Click Here
Slide 1 Heading
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 1 Heading
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 2 Heading
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide Heading
I am slide content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Click Here

MAKING
A DIFFERENCE IN 
A DIFFICULT WORLD

Soria Moria House of hope arbeider sammen med flere lokale partnere og direkte
med utsatte kvinner og barn selv i hovedstaden Kinshasa og i krigsherjede Östre Kongo.

HVA VI GJØR

HVORDAN VI GJØR DET

KVINNEKRAFT finns det mye av i Kongo. Det finns inget ønske om å gi opp, men iblant blir det å gi seg over. Når vanskeligheter og motstand tårner seg opp, kan vi väre med å bære – langt unna eller på plass spiller ingen rolle, bare du er med. Håpet bærer halve himmelen, resten arbeider vi med i fellesskap, enten her eller der. Å forandre et land som ligger nede tar tid, og våre bidrag kan se ulike – men alle kan gjøre noe. VIL DU VÆRE MED Å HJELPE, klikk her 

“We don´t want sympathy, we want safety”

JEANETTE KALALA

What's up now:

CONVOY CONGO RULLER IVEI 

NEDOVER EUROPA OG GJENNOM AFRIKA 

←    … NÅR VI MÅLET I APRIL 2020?

KONGO

KRIGEN

KVINNENE

Congo in the sky Photo_ Ben Mpanzu (1)
JB's Goma-bilde med army & boys
Jeanette & Jeanne, Masina_Kingasani farming sisters coming for the farmland medicine, a contribution from Daisy

DEMOKRATISKE REPUBLIKKEN KONGO er Afrikas tredje störste land og har en befolkning på dröyt 75 millioner mennesker med 250 etniske grupper og 240 identifiserte språk. Kongo har verdens fjerde laveste GDP per capita samtidig som  landet er av jordens rikeste på mineraler, vannkraft og jordbruksmark. 18% av planetens tropiske regnskog ligger her, och i nasjonalparken Virunga lever de utryddningstruede dvergsjimpansene og lavlandsgorillaer.

Kongo fikk sin selvstendighet fra kolonimakten Belgia i 1962. 

ÖSTRE KONGO har hatt flere kriger siden 1996. Befolkningen i denne delen av landet lever i konstant fare og frykt for väpnede konflikter; disse blusser opp med jevne mellomrom og angrepene rettes mot sivilbefolkningen som bor i de spredte jordbruksområdene og i skogene der livet leves helt ubeskyttet av myndighetene. De enorme naturressursene her gjör at mange ulike interesser – inkludert vestlige  – kjemper om kontrollen over tilgangen på rikdommene og står i motsetning til arbeidet for fred og oppbygging av landet. 

SEKSUELL VOLD SOM VÅPEN. En mengde ulike militäre fraksjoner gjör regelrette raid i og utenfor de mange små landsbyene som er spredt over hele dette gigantiske området i öst på grensen mot Rwanda og Uganda. Den bestialske seksuelt relaterte volden mot kvinner brukes som effektiv strids-strategi og ödelegger hele små-samfunn og lidelsene er enorme. Nobelpristager Dr. Dennis Mukwege kjemper for disse kvinnenes liv og for å få verdenssamfunnets oppmerksomhet og hjelp. Vi gjör det samme. 

 

Alle bidrag og donasjoner til SMH hjelper hjemløse barn og kvinner i Kinshasa, småbønder, familier med funksjonshemmede og kvinner som har overlevd sexuell vold i østre Kongo.

 

SOME STORIES ARE WORTH YOUR ATTENTION FOR SOME MINUTES